Tragedie pe Aerodromul Clinceni: un paraşutist s-a izbit de pământ şi a murit. Militarul de 45 de ani avea un copil

Un militar şi-a pierdut viaţa marţi în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul Clinceni, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

Parchetul Militar a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul.”Caporalul Cristinel Jianu, din Batalionul 495 Infanterie, şi-a pierdut viaţa marţi, 23 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul Clinceni. Accidentul a survenit în jurul orei 19.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare”, precizează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă.

Militarul a primit îngrijiri medicale la faţa locului, apoi fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Universitar din Bucureşti unde, în ciuda eforturilor depuse de medici, a decedat. O anchetă a fost demarată de Parchetul Militar. De asemenea, o anchetă se va derula şi în cadrul unităţii militare.

”Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, comandantul unităţii a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă. (…)Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut”, mai precizează MApN.

Caporalul Cristinel Jianu, în vârstă de 45 de ani era căsătorit şi avea un copil. Acest era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2015. Miercuri, la ora 8.15,  în unităţile militare din ţară au fost organizate ceremonii de comemorare a caporalului Cristinel Jianu.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *