VIDEO: Tragedie pe o şosea din Kazahstan; 52 de morți

52 de cetăţeni din Uzbekistan şi-au pierdut viaţa într-un incendiu ce a cuprins autobuzul cu care călătoreau într-o zonă izolată din Kazahstanul vecin, a anunţat joi Ministerul kazah de Interne, relatează Reuters şi AFP.

Autobuzul circula pe o şosea din regiunea kazahă Aktau (nord-vest), care face legătura între oraşul rus Samara şi Şikment, localitate din sudul Kazahstanului aflată aproape de graniţa cu Uzbekistan.

Nu este clar în ce direcţie se îndrepta autobuzul, dar ruta este în mod constant folosită pentru transportul de muncitori migranţi uzbeci către şi dinspre Rusia, unde lucrează de obicei pe şantiere de construcţii.

#ақтөбеоблысы #автобусөрті #52қаза

A post shared by Асқар Ақтілеу (@askar_aktileu) on

Doar cinci persoane au reuşit să scape din vehiculul cuprins de flăcări, potrivit unui comunicat al departamentului serviciilor de urgenţă al ministerului

″Pe 18 ianuarie, la ora locală 10:30 (5:30 GMT), un autobuz a luat foc (…). 55 de pasageri şi doi şoferi se aflau la bord. Cinci pasageri au primit îngrijiri medicale. Celelalte 52 de persoane au murit″⁣, se afirmă în comunicat, fără să precizeze circumstanţele în care vehiculul a luat foc.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *