Transportul public în comun din Lugoj va fi dotat cu şase autobuze electrice şi 200 de biciclete

Executivul local lugojean a anunțat că în prezent lucrează pentru trecerea la o nouă fază de modernizare și dezvoltare a tran­sportului public de călători din municipiu.

Planurile sunt ambițioase și prevăd o dezvoltare pe două direcții. Una dintre acestea are în vedere ecologizarea actualei flote folosite pentru transportul călătorilor (patru autobuze și două microbuze), iar cea de-a doua im­ple­men­ta­rea unui sistem de închiriere a bicicletetor.

“În prezent se elaborează documentația tehnică pentru modernizarea transportului public de călători, faza a II-a. Suntem la partea de realizare a documentației tehnice cu stu­diu de oportunitate, caiet de sarcini, regulament de ser­viciu. Conform Re­­gu­­la­men­tu­lui Comisiei Eu­ropene 1370/2007, Pri­mă­ria Lugoj va face documentația eco­no­mică pentru achiziția a șase autobuze hibride diesel-electrice și a unui sistem automatizat de închiriere a cel puțin 200 de biciclete din stații speciale modulare cu unul sau mai multe docuri inteligente”, a precizat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Săptămâna trecută a fost efectuat un studiu de către firma Fip Consulting privind numărul de beneficiari ai transportului public, iar în cadrul comisiei de circulație s-a stabilit numărul și am­pla­sa­mentul stațiilor de autobuze și a stațiilor de închiriere a bicicletelor.

Stațiile pentru bi­ci­clete vor fi la o distanță între 300 și 500 de metri una de alta. In­ves­tițiile pentru dez­vol­ta­rea trans­portului public din Lu­goj urmează să fie re­a­li­zate prin proiecte europene.

Între timp beneficiarii le­gi­ti­ma­ți­i­lor gratuite de transport pu­blic sunt așteptați de la data de 1 septembrie 2017 la se­diul Meridian 22 pentru eli­berarea acestora, res­pec­tiv vizarea celor existente pentru persoanele care în­de­pli­nesc condițiile specificate.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *