Trecerile de cale ferată, semnalizate suplimentar în estul județului

Numărul mare de acidente cu urmări grave, ce au loc în fiecare an la trecerile la nivel cu calea ferată, semnalizate doar cu crucea Sfântului Andrei, ori semnale acustice, ar putea scădea, în următoarea perioadă de timp.

“La nivelul județului sunt 290 de treceri la nivel cu calea ferată, dintre care 34 pe drumuri naționale, 61 pe drumuri județene, 45 pe drumuri comunale și 150 pe drumuri locale sau agricole. Din trecerile la nivel cu calea ferată de pe drumurile națio­na­le, nouă nu au semnalizare sonoră iar 15 au bariere. Au fost discuții anterioare legate de automatizare, însă cei de la CFR infrastructură au precizat că sumele necesare sunt consistente. Există însă, o prevedere legală nouă, care obligă CFR Infrastructură să automatizeze trecerile de cale ferată de pe drumurile europene și județene”, a declarat Dan Stoicănescu, inspector șef adjunct în cadrul IPJ Ti­miș.

În ultimii ani, în județul Timiș au avut loc peste 80 de accidente de tren în care au fost implicați conducători auto, bicicliști și pietoni. Cea mai teribilă perioadă a fost în 2015, când s-au consemnat trei accidente de tren în care și-au pierdut viața trei pietoni și un biciclist doar pe traseul Coștei – Lugoj.

Altă zonă cu grad de risc mărit o reprezintă trecerea la nivel cu calea ferată de la Lugojel, lângă halta Tapia. Treceri periculoase există și la intrarea de pe DN 68 A spre Răchita, trecerea peste calea ferată din dreptul fostului Liceu Agroindustrial Lugoj, ori cele de la Coșteiu, Păru, Balinț, Boldur și exemplele ar putea continua.

Peste tot au fost înregistrate accidente mortale.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.