Trei politisti si un jandarm retinuti in cazul celor doi tineri batuti din greseala, langă Timisoara

Procurorii de la Parchetul Militar Timișoara au efectuat și primele rețineri în dosarul celor doi tineri bătuți în timpul unei operațiuni a IPJ Timiș. Trei polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale și un jandarm au ajuns în arestul IPJ Timiș, miercuri după-amiază.

Cei trei polițiști și un jandarm au fost reținuți de procurorii de la Parchetul Militar Timișoara, pentru 24 de ore. Ei au fost duși la sediul IPJ Timiș și au fost băgați în arest.

în data de 22 noiembrie, doi tineri în vârstă de 34 de ani au fost opriți de poliție în trafic, în localitatea Urseni. Era o operațiune a IPJ Timiș pusă la cale pentru depistarea unui bărbat urmărit internațional pentru mai multe infracțiuni, iar mașina în care se aflau cei doi tineri semăna cu cea în care se presupunea că se deplasa urmăritul.

Bărbații îi acuză pe polițiștii și jandarmii care au participat la acțiune că i-ar fi bătut deși nici unul dintre ei nu avea legătură cu cel urmărit. De altfel, cei doi tineri au ajuns ulterior la urgențe și au fost imediat duși în sala de operație. Unul dintre ei a rămas fără splină, iar celălalt a fost și el la un pas să pățească același lucru.

La operațiune, în Urseni, au participat patru polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale și patru jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara. Trei polițiști și un jandarm au fost reținuți, miercuri, pentru 24 de ore. Ceilalți sunt cercetați în stare de libertate.

Comunicatul oficial al IPJ Timiș

”Trei polițiști din cadrul IPJ Timiș și un jandarm au fost reținuți pentru 24 de ore într-un dosar instrumentat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, cu sprijinul Poliției Romane. Întrucât împotriva celor trei polițiști a fost pusă în mișcare acțiunea penală, aceștia au fost puși la dispoziția Inspectoratului, conform LG 360/2002 privind Statutul Polițistului”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.