Trenurile circula in continuare cu viteza redusa

Din cauza caniculei, trenurile vor circula și în următoarea perioadă cu viteze reduse, a decis operatorul reţelei naţionale de infrastructură feroviară. În ceea ce priveşte pasagerii, CFR Călători face o serie de recomandări pentru protejarea acestora.

Chiar dacă afară sunt temperaturi ridicate şi se înregistrează un disconfort termic accentuat, CFR Călători a anunţat că menține în circulație toate vagoanele şi automotoarele dotate constructiv cu instalații de climatizare. Pentru evitarea defectărilor în parcurs, instalațiile de climatizare sunt verificate înainte de plecarea trenurilor în cursă. Cu toate acestea, la temperaturi care pot depăși 50 de grade Celsius la nivelul șinei, pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități, transmit reprezentanții CFR.

Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în condițiile avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată.

„Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. Reducerea vitezei de circulaţie, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România”, au anunţat cei de la CFR Călători.

De asemenea, pentru evitarea unor probleme, compania de transport face o serie de recomandări pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă. Pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale se recomandă ca acestea să aibă o sticlă cu apă la ei, să aibă medicația necesară în caz de nevoie. De asemenea, dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor, să anunțe imediat personalul de tren.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *