Trofeul Concursului de Pian “Clara Peia” ia, în premieră, drumul Timişoarei

Punct final la ediţia 2018 a Concursului de Pian „Clara Peia”. După o gală a laureaţilor care a impresionat prin calitatea actului artistic, câştigătorul Marelui Premiu şi al Trofeului de cristal ”Clara Peia” a fost Mihai Alexandru Piroi de la Colegiul Naţional de Muzică ”Ion Vidu” din Timişoara.

Elev în lasa a III-a, micul pianist pregătit de profesoara Oana Grosu a adus pentru prima dată trofeul în metropola Banatului. În finală, el a interpretat „Toccata” de Bercovici.

Marele Premiu a fost oferit de Rotary Club Lugoj, iar Trofeul de cristal ”Clara Peia” 2018, de Rotaract Lugoj.

Gala Laureaţilor a reprezentat, practic, finala concursurilui, în care s-au calificat cinci instrumentişti (din totalul de 150 de participanţi), care au acumulat punctajul maxim de 100 de puncte.

Conform tradiţiei, gala a fost deschisă cu recitalul lui Radu Török Ciocan din Petroşani, câştigătorul ediţiei precedente.

Fapt foarte rar, printre finalişti s-a regăsit o elevă de clasa I. Cea mai tânără concurentă din finală se numeşte Noemi Neag şi este elevă în clasa I a Şcolii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu”, fiind pregătită de profesoara Andreia Florea.

 

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *