Tronson de pe A1, inchis temporar; se conecteaza autostrada Lugoj – Deva de cea spre Orastie

Lucrările avansate de pe lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva şi necesitatea realizării operaţiunilor de conectare cu autostrada Deva – Orăştie vor închide temporar circulaţia pe A1, între Şoimuş şi Simeria. Circulaţia va fi deviată de pe această rută pe vechiul drum naţional.

Săptămâna viitoare se va demara operaţiunea de conectare a celor două autostrăzi.

Pe lotul 4 din Lugoj – Deva lucrările au avansat semnificativ, depăşind 90% din total. Mai precis, pe o mare parte din acest tronson, eforturile constructorului român care lucrează în zonă se văd, iar autostrada este în mare parte finalizată.

Totuşi, mai este destul de mult de lucru la dealul cu lilieci de la Şoimuş. Odată realizat lotul 4 este necesară închiderea temporară a circulaţiei rutiere pe o parte din primul lot al autostrăzii Deva – Orăştie, pentru a se putea realiza conectarea celor două tronsoane, chiar dacă până ce lotul 4 va fi dat în circulație va mai dura.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că, având în vedere numărul mare de indicatoare rutiere de informare a participanților la trafic ce trebuie montate pe drumurile naționale – DN 76, nodurile cu DN 7 la Șoimuș – Deva și DN 7 Simeria – și în special pe tronsonul de autostradă, pentru ieșirea din trafic, CNAIR și antreprenorul care se ocupă de realizarea lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva au luat decizia de a închide traficul pe sectorul A1, Șoimuș – Simeria începând de miercuri, 10 octombrie.

Astfel, în această zi vor începe efectiv lucrările de realizare a conexiunii între sectorul de autostradă Deva – Orăștie, aflat sub trafic, cu lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, în execuție. În această perioadă sunt în derulare procedurile necesare pentru montarea indicatoarelor. Constructorul lotului respectiv a dat asigurări că va lua toate măsurile pentru a eficientiza intervenția necesară realizării racordului și estimează că va finaliza lucrările în data de 15 noiembrie 2018.

Reamintim că circulația rutieră va fi închisă pe o lungime de aproximativ 13 kilometri pe tronsonul cuprins între nodul rutier Șoimuș și nodul rutier Simeria, traficul urmând să se desfășoare deviat pe DN 7, pe segmentul Simeria-Deva.I

Informații suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301; totodată se pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *