Trupurile celor trei turiști dispăruți în Masivul Făgăraș au fost găsite

Trupurile celor trei turiști din Iași, dispăruți de mai multe zile în Masivul Făgăraș, au fost găsite miercuri de salvamontiști, după ce inițial fuseseră văzute din elicopterul care survola zona efectuând căutări doar două cadavre, conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ) Braşov.

Trupurile celor trei turişti vor fi aduse la baza muntelui, în zona Sâmbăta de Sus, urmând ca medicii legişti să stabilească cauza deceselor.

Cei trei turişti din Iaşi, dispăruţi în Masivul Făgăraş, sunt bărbaţi cu vârsta de 62, 64 şi, respectiv, 18 ani. Dispariţia lor a fost sesizată la începutul lunii aprilie de către un preot de la Mănăstirea Breaza, de lângă Făgăraş, care a anunţat că o maşină cu care cei trei bărbaţi au ajuns în zonă stă nemişcată de câteva zile.

Căutările turiştilor au început săptămâna trecută, dar vremea nefavorabilă şi avalanşele din ultima perioadă nu au permis ca salvamontiştii şi jandarmii montani să acţioneze în fiecare zi.

Abia sâmbătă, cu o zi înainte de Paște și la o săptămână după ce cei trei plecaseră pe munte, salvatorii au putut survola zona.

Au observat urme la Moşuleasa, dar și semnele unei avalanșe la Viştea Mare.

După 3 zile de căutări au localizat primul turist. La scurt timp a fost văzut încă un turist în aceeași zonă. Din primele date, se pare că victimele s-au abătut de la traseu și, cel mai probabil, au fost surprinse de o avalanșă.

Zona în care au murit cei trei este interzisă pe perioada iernii. În Munții Făgăraș este risc de avalanșa de grad 4.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *