Ultima fotografie cu Regele Mihai

Casa Regală a României a anunțat la mijlocul lunii noiembrie că dorește ca Regele Mihai să rămână în memoria poporului român aşa cum era în momentul în care era sănătos şi nu intenționează să facă noi fotografii cu regele în stare de degradare fizică. Regele Mihai a murit, marți, a anunțat Casa Regală.

Șeful Casei Regale a precizat, în noiembrie, cu câteva săptămâni înainte de moartea Regelui Mihai, că publicarea de noi imagini cu acesta „ar fi o violare a demnităţii Majestăţii Sale”.

Ultimele fotografii cu Regele Mihai au fost făcute publice de Casa Regală în ianuarie 2016, cu două luni înainte de anunțul privind boala sa gravă și retragerea din viața publică.

Presa a speculat înainte de acel moment că Regele Mihai ar fi murit, iar Casa Regală a României a dezamorsat știrea și a publicat câteva fotografii realizate la reședința din localitatea elvețiana Aubonne, care-l înfățișează pe Regele Mihai alături de soția sa, Regina Ana, în cameră de zi a reședinței.

Ultimele imagini publice cu Regele Mihai sunt cu atât mai emoționante cu cât Regina Ana a încetat din viaţă peste câteva luni de la momentul fotografierii, la 1 august 2016.

 

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *