Ultimele date despre explozia devastatoare de la metroul din Sankt Petersburg VIDEO

O explozie a avut loc într-un vagon de metrou din Sankt Petersburg, în urma căreia cel puţin 9 oameni au murit şi 20 de persoane au fost rănite, conform celui mai recent bilanţ al autorităţilor ruse. Explozia ar fi fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, cu TNT. Preşedintele Vladimir Putin se afla la Sankt Petersburg şi a declarat că nu exclude ipoteza atentatului terorist, până la confirmarea oficială.

UPDATE 17.30 Comitetul Naţional Antiterorism a confirmat că a mai existat un dispozitiv exploziv într-o altă staţie de metrou, care nu a explodat şi a fost dezamorsat.

UPDATE 17.10 Cel mai recent bilanţ al victimelor, prezentat de Comiterul Naţional Antiterorism, arată că 9 persoane au murit şi cel puţin 20 au fost rănite în urma exploziei.

UPDATE 17.00 „Sper că sunteţi bine, voi, românii din Sankt Petersburg şi nu a fost nimeni în acel tren şi nici în staţiile de metrou. Dacă Doamne fereşte de ceva, anunţaţi Ambasada-pe mine personal, Consulatul din Sankt Petesburg. Rog să urmăriţi ce s-a întamplat şi eventuale evoluţii”, a scris ambasadorul român în Rusia, Vasile Soare, pe pagina sa de Facebook. Până acum nu există informaţii că cetăţeni români au fost afectaţi de explozie.

UPDATE 16.55 „Specialiştii FSB şi anchetatorii vor lămuri rapid circumstanţele. Toate măsurile pentru siguranţa cetăţenilor au fost luate. Acum vorbim despre un dispozitiv exploziv neidentificat, până când specialiştii în explozibili ai FSB vor defini clar sursa exploziei”, a declarat Andrei Przhezdomski, şeful Comitetului Naţional Antiterorism.

La locul exploziei au intervenit 41 de ambulanţe, iar cel puţin 22 de persoane au fost spitalizate, conform autorităţilor ruse.

UPDATE 16.15 „Explozia a avut loc în jurul orei 14.40, între staţiile de metrou Institutul de Tehnologie şi Sennaya”, a anunţat Comitetul Naţional Antiterorism. Evacuarea oamenilor din subteran s-a încheiat, arată site-ul lentach.ru.

Explozia a avut loc între staţiile de metrou Sennaya Ploşcead şi „Institutul Tehnologic”. Toate staţiile de metrou au fost închise. Conform unor surse citate de Interfax, explozia ar fi fost provocată de un dispozitiv explozibil improvizat, cu câteva sute de grame de TNT.

Un alt dispozitiv exploziv a fost găsit neexplodat într-o staţie de metrou şi a fost dezamorsat.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *