”Ultimele şapte cuvinte ale lui Isus pe cruce”, concert de excepție la Lugoj în Joia Mare

Creat din dorința de a in­ter­preta o renumită lucrare de Joseph Haydn,”Ultimele şap­te cuvinte ale lui Isus pe cruce”, un cuartet in­ter­na­ţio­nal din care face parte ce­lebra violoncelistă Sanda Guţu va concerta la sala Teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu”, joi, 13 aprilie, de la ora 20.

”Intrarea la concert se face doar pe bază de invi­ta­ţie. Invitaţiile se găsesc  la agenţia teatrului pentru abonaţii la con­certe. Este un concert ca­ri­tabil, organizat în sprijinul unui elev de la Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu, care va fi ajutat să îşi cum­pe­re o vioară de foarte bună calitate. Cei patru in­stru­men­tişti vor cânta pe gratis, dar în sală va fi amplasată o urnă pentru donaţii. Micul mu­zician ajutat cu acest prilej va fi invitat să cânte la Lu­goj”, a declarat prof. Si­mona Avram, promotor cu­l­tural al evenimentului.

Cea mai tânără membră a formaţiei vine din Taiwan

Muzicieni de diferite națio­na­lităti, recunoscuți pe sce­­nele de concert, alcă­tu­iesc ansamblul în ur­m­ă­toarea compoziție: violina 1 – Ioan Bic, fost Concertmaistru al Orchestrei  Filarmonice din Do­rtmund şi membru fon­da­tor al Quartetului Messiaen, violina 2 – Sz-Han Liu (Tai­wan) cea mai tânără com­­ponentă a formației, a stu­diat la Academia de Mu­zică din Taipei, apoi la Düsseldorf şi actualmente este masterandă la Facultatea de Muzică din Timişoara, violă – Ina Bichescu, face parte din binecunoscuta Or­chestră Filarmonică din Köln şi a fost componentă a Quar­tetului „Messiaen” condus de Ioan Bic.

Desigur, la violoncel va evolua Alexandra Guțu, so­lis­tă apreciată în România şi în întreaga lume, cu o bo­gată ac­tivitate şi în muzica de ca­meră.

Colaborarea din­tre cei patru muzicieni, ex­pe­rien­ța, sensibilitatea şi rigoarea îşi pun amprenta şi sunt ga­ran­ția unei reuşite de înalt nivel. Premiera  for­ma­ției este pro­gramată la Lugoj în joia mare, iar la Sala Barocă a Muzeului de Artă din Ti­mi­şoa­ra, în ziua de Vi­ne­rea Mare, deoarece lu­crarea a fost comandată şi inter­pre­ta­tă cu acest prilej.

În cadrul concertului va fi prezentat un mesaj spiritual de sărbători al PSS Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *