Un câine polițist a găsit locul unde, la 2 metri sub apă, zăcea un cadavru

Bebe este cel de-al doilea caine din Romania, antrenat in structurile Ministerului Afacerilor Interne, care a reusit sa detecteze mirosul de cadavru sub apa. Aceasta chiar daca nu a facut pregatire specifica pentru astfel de misiuni.

Cainele a reusit sa indrume scafandrii din Deva spre trupul neinsufletit al unui barbat care s-a inecat in raul Cerna.

Familia barbatului de 80 de ani din Santandrei, judetul Hunedoara, a anuntat disparitia acestuia, principala banuiala fiind ca batranul a cazut in apele reci ale Cernei, care curge in apropierea locuintei. Pe malul apei, rudele batranului au gasit sapca purtata de acesta si au alertat imediat autoritatile.

 

 

De urgenta, au fost alertate echipajele de scafandri si canin ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara care s-au deplasat la locul indicat. Bebe, cainele de serviciu al pompierilor hunedoreni, a adulmecat sapca batranului si a inceput cautarea. S-a oprit dupa aproximativ trei kilometri in dreptul unui stavilar contruit de castori. Aici au intrat in rol scafandrii inspectoratului, care in ciuda temperaturii scazute de afara si a apei, au demarat operatiunile de cautare”, transmite ISU Hunedoara.

La o adancime de peste doi metri sub apa, scafandrii au descoperit trupul batranului prins intr-o scorbura.

Cainele Bebe, condus de plutonierul major Robert Kulcsar, si-a demonstrat pregatirea si talentul de caine de cautare fiind capabil sa identifice mirosul victimei, chiar daca aceasta era in adancuri.

sursa: opiniatimisoarei.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *