Un calugar a uitat de “cele sfinte” si a lasat gravida o enoriasa. Arhiepiscopia: “Fapta s-a petrecut in afara manastirii”

Calugarul clujean acuzat ca a lasat gravida o enoriasa s-a retras din viata monahala, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Clujului. 

Staretul Manastirii Rasca Transilvana a afirmat intr-o filmare cu camera ascunsa ca unul din calugari a lasat insarcinata o enoriasa de 30 de ani. In filmare, acesta mai spune ca a fost ”o neatentie” si ca cel mai probabil preotul isi va recunoaste copilul.

Femeia care ar fi ramas gravida cu calugarul este din satul clujean Calata, comuna Calatele, relateaza ziarulclujean.ro.

Iata comunicatul arhiepiscopiei:

“In urma cu cateva zile, mass media locala facea cunoscut opiniei publice cazul unui calugar din obstea Manastirii Rasca Transilvana, surprins intr-un context ce contravine moralei crestine si rigorilor vietii monahale. Inainte ca presa sa fi sesizat acest lucru, Vasile Irini, pe numele de monah Teofan, si-a solicitat in scris iesirea din viata monahala.

Vasile Irini nu mai poate ramane in manastire, cerandu-si iesirea din monahism si revenirea in randul mirenilor, neavand dreptul de a mai purta uniforma monahala.

In conformitate cu prevederile Regulamentului autoritaților canonice-disciplinare si al instanselor de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane, calugarul va fi deferit judecatii consistoriului monahal eparhial.

Fostul monah nu a avut pana acum niciun fel de abateri, iar faptele semnalate de presa s-au petrecut in afara manastirii. Cazul calugarului Teofan este unul izolat si nu se poate generaliza asupra intregului cin monahal.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Clujului Pr. Bogdan Ivanov”.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *