Un ciclon cu aer rece și unul cald vor intra în weekend în România. Sunt așteptate ploi și ninsori

Vremea va deveni din ce în ce mai rece în perioada următoare, din cauza unui ciclon cu masă de aer rece care va ajunge sâmbătă noapte în partea de nord a ţării noastre şi care va determina o scădere a temperaturilor chiar şi sub zero grade Celsius.

Tot în weekend un alt ciclon cu o masă de aer cald va pătrunde în România, provocând ploi abundente în sud şi sud-vest, iar de săptămâna viitoare, lapoviţă şi ninsori în zonele de deal şi de munte. Meteorologii spun că nu este exclus ca ninsorile să apară şi în restul ţării.

Potrivit meteorologului Alina Şerban, ciclonul Olaf, care ar fi trebuit să vină din zona scandinavă, s-a risipit, însă a fost înlocuit de ciclonul Peter. Acesta ajunge în nord-vestul României în noaptea de sâmbătă şi se va extinde treptat, acoperind toată ţara.

Meteorologul a declarat pentru News.ro că ciclonul are o masă de aer rece, astfel că temperaturile vor scădea spre 2-4 grade, la început în nord şi în centru, apoi în restul ţării. Noaptea, valorile termice vor fi chiar şi negative.

De asemenea, un al doilea ciclon va intra, tot în weekend, în ţara noastră dinspre Marea Adriatică. Numa va aduce, însă, o masă de aer cald ce va provoca ploi abundente în sud şi sud vest, iar săptămâna viitoare, lapoviţă şi ninsoare în zonele de deal şi la munte.

Prognoza pentru următoarele zile

Sâmbătă înnorările persistă. În jumătatea sudică ploile continuă şi se intestesc după lăsarea nopţii. În rest o să picure trecător, iar noaptea, în zonele montane, ploile se vor transforma în lapoviţa şi ninsoare.

Duminică temperaturile scad uşor; precipitaţiile vin pe supratete mari în est şi în sud-est şi local în restul ţării. La munte domina ninsorile; în nord, vest şi centru apare trecător lapoviţă; în celelalte zone o să plouă. Se înteţeşte şi vântul şi va sufla mai tare la munte, în sud-vestul şi în sud-estul ţării.

Luni se face şi mai frig. La munte va continua să ningă; în timp ce prin vest, nord şi centru va cădea lapoviţă. În sudul ţării e posibil să zărim soarele; mai vin şi câţiva stropi de ploaie, iar vântul va fi destul de intens. Maximele se opresc pe la 8 grade; iar nopţile vor fi din ce în ce mai reci.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.