Un copil de doi ani a cazut intr-un put foarte ingust si adanc de 16 metri. Baiatul este monitorizat cu o camera video

Un copil de doi ani, din localitatea teleormaneana Balta Sarata, a cazut intr-un put foarte ingust, cu diametrul de 35 de centimetri, la o adancime de aproximativ 16 metri.

Echipele de interventie de la fata locului au tunuri cu aer cald, pentru a evita intrarea in hipotermie a copilului. De asemenea, salvatorii introduc permanent oxien in put pentru ca micutul sa nu intre in stare de inconstienta.

Copilul este monitorizat in permanenta cu o camera video care a fost coborata la nivelul de 16 metri, unde se afla el.

 

Un aparat experimental pentru interventii in spatii inguste a fost trimis in localitatea teleormaneana Balta Sarata pentru salvarea copilului de doi ani cazut intr-un put foarte ingust din curtea gospodariei si blocat la aproximativ 16 metri adancime. Secretarul de stat Raed Arafat spune ca, din pacate, niciuna dintre variantele de interventie nu are risc zero.

Secretarul de stat Read Arafat a precizat, marti, pentru News.ro ca aparatul experimental care este trimis la fata locului este facut de un inginer si este proiectat astfel incat poate sa fie introdus in spatii inguste.

El a spus ca acest aparat nu a mai fost folosit in cazuri similare, dar a fost luat in calcul ca o posibila solutie care sa ajute la prinderea si scoaterea copilului din put. Arafat a mentionat ca folosirea acestui aparat experimental va putea fi decisă doar de catre echipajele de interventie la faţa locului, la fel si alte solutii care ar putea ajuta la salvarea copilului.

Copilul este blocat in put de la ora 12:00, insa operatiunea de salvare este extrem de dificila din cauza ca putul respectiv are un diametru de doar 30 – 35 de centimetri.

Copilul este constient si nu se afla in apa.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Teleorman, Adrian Dragomir, a declarat, marti, ca un copil de doi ani a cazut,  intr-un put ingust din curtea casei, in localitatea Balta Sarata, judetul Teleorman.

Operatiunea de salvare este foarte dificila din cauza ca putul este foarte ingust, avand un diametru de 30 – 35 de centimetri.

“Copilul este blocat la aproximativ 16 metri, pe o pompa care scoate apa, deci el nu se afla in apa, fiind constient. Se aude plangand. Am incercat impreuna cu membrii familiei sa cooperam cu el, dar deocamdata nu a raspuns la aceste mesaje”, a precizat Dragomir.

Acesta a adaugat ca echipele de interventie incearca orice operatiune de salvare si ca, pentru ca micutul sa nu intre in hipotermie, este suflat aer cald in put.

Purtatorul de cuvant al ISU Teleorman a mai spus ca salvatorii iau in calcul inclusiv varianta demolarii putului pana nivelul unde se afla copilul.

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *