Un lugojean sprijină deschiderea unei televiziuni în Africa

Un lugojean sprijină deschiderea unei noi televiziuni creștine în Africa centrală.

Postul TV va apărea în urma unei donații. Lugojeanul Gabriel Olariu, prin Fundația “Misiunea Pâinea Vieții”, va ajuta la dotarea acestei televiziuni. Astfel, cei din Republica Centrafricană vor putea să își modernizeze studiourile și să transmită emisiuni pentru populație.

Daniel Gabriel Olariu nu este la prima acțiune pe care o întreprinde în țara din inima Africii, greu încercată de războiul civil din ultimii ani. Acesta s-a întâlnit anul trecut cu președintele țării, punând bazele unei colaborări. În urma acesteia, în Republica Centrafricană s-au ridicat deja o biserică, o școală de meserii și s-a început lucrul la o fermă.

“Pentru că la noi nu se mai poate transmite analog, am decis să luăm aceste aparate și camere de luat vederi și să le trimitem în Africa. Acum le facem o revizie, după care, alături de un microbuz le vom duce în port la Hamburg. Vor călători de acolo în Camerun pe mare, iar mai apoi până în Bangui, Republica Centrafricană. La toamnă vom merge și noi și vom ajuta la definitivarea misiunii”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Gabriel Olariu.

Republica Centrafricană s-a confruntat cu nenumărate conflicte în ultimii ani. Țara a fost multă vreme considerată una dintre cele mai periculoase din Africa. Este bogată în diamante, aur, petrol și uraniu. Conflictele militare au început în 2013, atunci când rebelii musulmani au obținut puterea asupra majorității țării.

Alegerile prezidențiale și parlamentare din 2016 au fost recunoscute la nivel internațional. Astfel, s-a redus amploarea violenţelor interconfesionale, dintre creştini majoritari şi minoritatea musulmană.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.