Un nou protest in Piata Victoriei din Timisoara

Oamenii s-au strâns duminică seara, în jurul orei 19, în Piața Victoriei din Timișoara, pentru un nou protest. Au venit oameni cu banderole cu mesajul „#rezist”, cu pancarte, gata pentru o nouă manifestație.

Protestatarii cer în continuare demisia lui Liviu Dragnea, a lui Călin Popescu Tăriceanu și a lui Sorin Grindeanu și își susțin cauza: Proclamația România 2017+. De altfel, în piață se vor strânge semnături pentru această proclamație.

Protestatarii cer, prin Proclamația România 2017+, ca niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată „Ordonanța 13”, dar vor și transparență în administrație prin e-guvernare, avocatul poporului să fie ales direct de cetățeni, cetățenii să poată sesiza direct Curtea Constituțională, cer depolitizarea funcțiilor publice și ocuparea lor doar prin concurs, membrii guvernului să nu fie și parlamentari, eliminarea avizului parlamentar pentru cercetare penală a guvernanților și fără penali în demnitățile și funcțiile publice.

Zeci de timișoreni scandează „Demisia” și „Europa”. Aceștia au primit prăjituri cu mesajul #rezistă pe ele și au făcut un steag al Uniunii Europene format din hârtii, pe care le-au ținut în mână și le-au luminat cu lanterna celularelor.

Organizatorii protestului au spus că cel mai probabil acesta va fi ultimul protest în această locație, cel puțin până la următoarea greșeală a guvernanților, dar propun ca oamenii să se întâlnească în fiecare duminică în Piața Sfântul Gheorghe. Prima întâlnire de acest fel a fost stabilită pentru duminica viitoare de la ora 18, când, în Piața Sfântul Gheorghe, vor fi dezbateri pe tema corupția și pădurile.

Protestatarii au scandat „Eu sunt România!”, pe acorduri de chitară

În Piața Victoriei a venit din nou Marilena Mihăilescu, tânăra care a compus deja celebra Baladă a lui Dragnea. Aceasta le-a cântat timișorenilor o piesă nouă, compusă de ea, la finalul căreia toți cei prezenți au strigat „Eu sunt România!”.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *