Un nou protest in Piata Victoriei; Timisoara #continuam, vrem sa plece hotii!

Timișoara rezistă în stradă. Zi de zi sunt zeci de oameni care protestează în Piața Victoriei din urbea de pe Bega, iar duminică va avea loc o nouă manifestație de mare amploare în centrul orașului. La protestul de duminica trecută, în fața Operei s-au strâns aproximativ 4.000 de persoane.

Timișoara #continuăm: vrem să plece hoții! este titulatura sub care se organizează următoarea întâlnire, care va avea loc duminică, 19 februarie, de la ora 19, în Piața Victoriei din Timișoara.

Pentru a putea dormi liniștiți noaptea, pentru a fi siguri că nu mai există riscul ca hoții să dea legi care să ne ducă înapoi cu 27 de ani, trebuie să continuăm să #rezistăm! Nu ne lăsăm! Să nu uităm că avem deja multe realizări, este momentul oportun să #continuăm! Nu știm când vom mai avea o astfel de ocazie, trebuie să ne asigurăm viitorul ACUM!, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului inițiat de Timișoara Civică.

Organizatorii, Timișoara Civică, sunt alături și de cei care aleg să iasă zilnic în stradă pentru a protesta. S-a propus și purtarea de banderole, chiar și atunci când oamenii nu sunt la protest.

Până atunci, cei care pot să iasă zilnic să o facă! De asemenea să protestăm cât mai mult și când nu suntem în stradă (o banderolă cu #rezist și alte metode pe care le vom publica în continuare). #rezist #rezistăm #continuăm #unitate, transmit organizatorii.

Protestatarii cer în continuare demisia lui Liviu Dragnea, a lui Călin Popescu Tăriceanu și a lui Sorin Grindeanu și își susțin cauza: Proclamația România 2017+. De altfel, în piață se vor strânge semnături pentru aceasta.

Protestatarii cer, prin Proclamația România 2017+, ca niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată „Ordonanța 13”, dar vor și transparență în administrație prin e-guvernare, avocatul poporului să fie ales direct de cetățeni, cetățenii să poată sesiza direct Curtea Constituțională, cer depolitizarea funcțiilor publice și ocuparea lor doar prin concurs, membrii guvernului să nu fie și parlamentari, eliminarea avizului parlamentar pentru cercetare penală a guvernanților și fără penali în demnitățile și funcțiile publice.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.