Un nou protest la Timisoara, dupa condamnarea lui Dragnea. Timisorenii i-au urat “La multi ani!”

Timișorenii au ieșit din nou în stradă, după decizia instanței de condamnare a lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților. Oamenii au venit pregătiți cu steaguri și lozinci împotriva liderului PSD.

Liviu Dragnea și-a aflat joi sentința în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. A fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu și a fost achitat pentru acuzația de fals intelectual. Decizia nu este definitivă. Din cei trei judecători, unul singur a făcut opinie separată și a cerut achitarea pentru abuz în serviciu. Instanța a decis și anularea suspendării pedepsei de doi ani din dosarul Referendumul.

La o oră de la începerea protestului, în centrul Timișoarei s-au adunat peste 400 de manifestanți. S-a scandat fără oprire împotriva Guvernului României și împotriva partidelor aflate la guvernare.

Au venit oameni de toate vârstele, unii cu copiii și alții cu animale de companie. Timișorenii spun că ies în stradă pentru ca România să nu ajungă de râsul Europei.

“Am ieșit cu copilul, pentru că el este viitorul României. Nu este normal ce se întâmplă. Nu putem avea un penal al treilea om în stat”, ne-a spus un manifestant.

“Rușine! Rușine!”, “DNA să vină să vă ia!”, “Cuib de hoți și de mafioți!”, “București, luptă București!”, “Demisia! Demisia!” sunt doar câteva dintre mesajele pe care Timișoara le-a transmis celor de la București.

Organizatorii i-au îndemnat pe timișoreni să se plimbe prin Piața Victoriei, pentru a-i chema alături de ei și pe cei care stau la terase.

Protestul de joi seara s-a încheiat fără incidente. Manifestanții și-au dat întâlnire și duminică, la ora 20.

Publicată de tion.ro pe Joi, 21 Iunie 2018

foto: Cornel Putan

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *