Un nou protest: Mai mult ca niciodata, Timisoara implicata!

Dacă unii locuitori ai Timișoarei se organizează pentru a pleca la București să protesteze împotriva Legilor Justiției, alții vor rămâne în urbea de pe Bega unde, tot în 20 ianuarie, vor ieși în centru pentru a-și arăta nemulțumirea în stradă.

La Timișoara va avea loc un nou protest, în 20 ianuarie. „Mai mult ca niciodată, Timișoara implicată!” se numește acțiunea organizată de „Timișoara Civică”. Protestul va avea loc sâmbătă, în 20 ianuarie, începând cu ora 18, în Piața Operei din Timișoara.

„Sâmbătă, 20 ianuarie, Timișoara se alătură Bucureștiului într-un protest masiv pentru a ne arăta dezacordul cu măsurile luate de majoritatea parlamentară. Legile Justiției care au ajuns la președinte, codurile penale care vor fi discutate în noua sesiune parlamentară, codul fiscal, atitudinea politicienilor puterii față de mecanismele democrației, toate afectează funcționarea statului de drept, activitatea anticorupție, mediul antreprenorial și bunăstarea românilor.

Veți întreba poate cu ce rost? De ce am mai ieși la un nou protest, când oricum nu reușim să schimbăm nimic? Noi vă întrebăm cu ce rost să stai acasă? Cu ce rost să nu te implici? Cu ce rost să privești de pe margine? Sigur, politicienii puterii au ignorat protestele din ultima perioadă. Au mers înainte cu o îndărătnicie greu de imaginat. Au găsit și strategia perfectă: mii de incizii care să ne imunizeaze la acțiunile lor și să ne lase deznădăjduiți.

Dar ce ar trebui să facem acum? Să capitulăm? Nu! De fapt, de acum trebuie să ne asumăm cu atât mai mult responsabilitatea. Democrația nu este de nepierdut. Ea trebuie apărată în fiecare zi, iar situația în care ne aflăm astăzi există tocmai din cauza unui deficit de implicare”, transmit organizatorii protestului.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.