Un nou protest masiv in centrul Timisoarei; s-a cerut demisia Guvernului Grindeanu

Pentru a șasea zi consecutivă, Piața Victoriei din Timișoara a fost din nou plină de protestatari. La ora 19.00, mii de persoane sosisera în centru, pentru a cere în primul rând demisia premierului Sorin Grindeanu și a Cabinetului său.

Aproximativ 3.000 de persoane se aflau duminică seara la ora 19.00 în centrul Timișoarei. Mulți dintre protestatari au venit cu steaguri tricolore și cu pancarte pe care scrie: “Marș de la guvernare”, “Retrageți ordonanța și luați-vă vacanță”, “În democrație hoții stau la pușcărie”. Protestatarii au avut mai multe revendicări, principalele fiind demisia Guvernului Grindeanu și referendum pe tema anticorupției.

La ora 21.30, potrivit organizatorilor, în Piața Victoriei din Timioara erau 40.000 de oameni. Aceștia au anunțat că următoarea întâlnire va avea loc duminică, încercând să-i convingă pe cât mai mulți timișoreni să iasă în stradă, sperând că numărul lor se va dubla. Protestatarii au început să huiduie, strigând în cor: “Mâine, mâine, mâine!”. Cristi Brâncovan, unul dintre organizatori, a făcut un sondaj, întrebându-i pe cei din piață ce variante preferă, luni sau duminica viitoare. Oamenii au strigat din răsputeri: “Mâine, nu plecăm, rezistăm!”. Atunci când au fost întrebați dacă sunt de acord să iasă în stradă duminică, manifestanții au început să huiduie, așa că s-a decis că următorul protest de la Timișoara va avea loc luni. Se va pleca din nou din cartiere, urmând ca la ora 19.00 să se întâlnească toate grupurile în Piața Victoriei.

sursa: tion.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.