Un nou protest masiv in Piata Operei din Timisoara

La fel ca in serile trecute, timisorenii au venit in numar mare in Piata Operei pentru a protesta fata de decizia Guvernului de a adopta modificari la legi care tin de domeniul justitiei.

Adunarea s-a dat pe cartiere, asa cum s-a intamplat si cu o seara inainte, iar de acolo timisorenii au venit spre punctul zero al orasului, incolonati.

Primii protestatari au sosit in piata inainte de ora 19.00, ora programata pentru inceperea mitingului.

Dupa ora 19.00, in Piata Operei din Timisoara se adunasera peste 4.000 de oameni, iar protestatarii continuau sa soseasca din cartierele orasului.

Ansamblurile de percutie de la Opera din Timisoara si de la Filarmonica „Banatul” s-au aflat la protestul de la Timisoara.

Dupa ora 20.00, in cadrul protestului de la Timisoara erau aproximativ 10.000 de oameni.

La ora 20.30, in Piata Operei din Timisoara erau adunati 20.000 de protestatari care asteaptau nerebdatori discursul premierului Sorin Grindeanu.

In momentul anuntului premierului Sorin Grindeanu ca va abroga OUG 13/2017 oamenii au fluierat, au scandat si au aplaudat. Numarul protestatarilor din Piata Operei din Timisoara ajunsese la 30.000 de oameni.

Protestul va continua si duminica seara, la Timisoara. Oamenii sunt asteptati in cartiere de unde vor porni spre centrul orasului unde sunt asteptati in jurul orei 19.00. Organizatorii fac apel la cei prezenti in piata sa pastreze pancartele si dupa ce protestele vor fi finalizate pentru a se organizeza si o expozitie cu acestea.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *