Un polițist a salvat o femeie care intenționa să se sinucidă. În trecut, polițistul mai salvase un bărbat care voia să se spânzure.

În trecut, agentul șef adjunct Cosmin Creți a mai salvat o persoană care voia să se spânzure. Este vorba despre un bărbat care, având un cablu înfășurat în jurul gâtului, s-a aruncat de pe scara pe care era urcat, iar polițistul l-a prins, l-a luat în spate și i-a tăiat cablul cu un briceag. Acum a mai salvat o viață.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 58 de ani care locuiește în localitatea arădeană Galșa. Aceasta l-a sesizat pe polițist, în 7 mai, că intenționează să-și încheie socotelile cu viața. Polițistul a încercat să afle date despre femeie: cum se numește, unde locuiește însă aceasta a refuzat să mai vorbească. Omul legii a început să facă verificări și a reușit să afle identitatea femeii care îl apelase și locația în care se afla aceasta.

În mai puțin de cinci minute, polițistul a ajuns la imobilul în care se afla femeia, în Galșa.

Agentul șef adjunct a încercat să ia legătura telefonică cu femeia, însă aceasta nu răspundea. Pentru că a simțit un miros puternic de gaz, polițistul a pătruns în locuință, a scos-o pe femeie afară, apoi a deschis geamurile și a oprit gazul. Omul legii a solicitat un echipaj medical pentru a-i acorda ajutor medical femeii.

Acesta nu este unicul act de curaj al agentului șef adjunct Cosmin Creți.

În 22 martie fiica unui bărbat din Șiria l-a contactat pe polițist spunându-i că tatăl ei – în vârstă de 78 de ani – intenționează să-și pună capăt zilelor, prin zpânzurare. Omul legii s-a deplasat în curtea din spatele imobilului în care locuia bărbatul și a încercat să-l determine să renunțe la hotărârea de a-și lua viața. Având cablul înfășurat în jurul gâtului, bărbatul s-a aruncat de pe scara pe care era urcat, însă polițistul l-a prins și l-a luat în spate, tăind apoi cu un briceag lațul.

„Astăzi, cele două persoane salvate de polițiști regretă gestul necugetat pe care l-au făcut, mulțumindu-i acestuia pentru ocazia de a renaște”, au declarat reprezentanții IPJ Arad.

sursa: aradon.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *