Un polițist din Lugoj, în toptul celor mai buni polițiști din România

Doi polițiști din Timiș, dintre care unul din Lugoj, au fost premiați de Ziua Poliției cu distincția pentru „Îndeplinirea în condiții deosebite a misiunilor încredințate”. Din toată țara au primit această distincție 19 polițiști. Din Timiș au fost premiați șeful Poliției Deta, subcomisarul Ionel Iacobescu și comisarul-șef Marius Rus, de la Poliția Lugoj.

Șef al Poliției Economice Lugoj, până când Biroul de la Lugoj a trecut în subordinea Serviciului de Investigare a Criminalității Econimice din cadrul IPJ Timiș, Marius Rus a fost premiat pentru dosarele pe care le-a instrumentat în domeniul său de activitate, una din specialitățile lui Rus fiind dosarele de contrabandă cu țigări.

„Sunt recunoscător că am primit această distincţie, pentru mine înseamnă că munca mi-a fost apreciată la nivelul conducerii poliţiei, ceea ce este foarte important pentru orice poliţist”, a declarat Marius Rus.

Unul din dosarele instrumentate de Rus în 2016 vizează un caz de contrabandă în care traficantul de țigări, aflat la volanul unui microbus Mercedes Sprinter, burdușit cu țigări, a fost prins pe raza localității Margina. Într-un loc special amenajat și bine camuflat, Poliția a găsit aproape 14.000 de pachete de țigări de contrabandă.

Tot în cursul anului 2016, comisarul – șef Marius Rus a lucrat într-o anchetă care a vizat contradandiștii de țigări de la Piața din Lugoj, cu ocazia perchezițiilor fiind confiscate peste 2.000 de pachete de țigări. Într-un alt caz, Rus a coordonat o anchetă împotriva traficanților de țigări în care au fost realizate 35 de percheziții, fiind confiscate peste 7.500 de țigări de contrabandă. De asemenea, în 2015, polițistul lugojean a realizat o anchetă care viza fraudarea fondurilor europene de către doi ciobani de la Balinț, care au luat bani europeni în baza unor documente care conțin date nereale.

Comisarul-șef Marius Rus a absolvit Academia de Poliție în 1999, de la început activând în cadrul Poliției Economice, mai întâi la Timișoara până în 2002, apoi la Poliția Lugoj unde a ajuns șef de Birou în anul 2007.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *