Un român de etnie maghiară aleargă de la Aiud la Alba Iulia, în cinstea Zilei Naționale

Ultramaratonistul Polgar Levente, care așa cum spune, poartă în el două etnii, română și maghiară, va alerga pentru al treilea an consecutiv, de 1 Decembrie, pe traseul Aiud – Alba Iulia. Va sosi, în mod simbolic, la Sala Unirii. El lansează și o invitație oricui dorește să i se alăture în acest gest prin care își arată respectul față de Ziua Națională a României.

Dacă în 2015 Levi, cum îi spun prietenii, a străbătut de unul singur, în circa trei ore, cei peste 30 de kilometri, iar anul trecut el a avut un coleg de alergare, un angajat al Penitenciarului Aiud, Mircea Mureșan, anul acesta sunt semnale că grupul va fi unul mult mai mare.

“Oricine este binevenit”, a declarat Polgar Levente pentru Agerpres. El a adăugat că ar avea promisiuni că i se vor alătura și o parte din membrii grupului Invictus și alergători de la CSM București.

Levi a creat și un eveniment pe pagina sa de pe o rețea de socializare, “Aleargă de 1 Decembrie de la Aiud la Alba Iulia”, unde menționează că startul se va da la ora 7,00, din parcarea Colegiului Bethlen Gabor. El mai spune că oricine dorește să i se alăture poate să facă acest lucru de unde dorește, ținând cont de lungimea traseului, invitându-i pe cei în cauză să poarte asupra lor și câte un steag tricolor. De altfel, ca în fiecare an, și de această dată, Polgar Levente va alerga ținând în mâna stângă drapelul României.

 

“Prin gestul meu, vreau să transmit un mesaj de pace, de unitate între etnii, de conviețuire în armonie. Nu ne interesează ura. Eu port în mine două etnii. Noi nu avem probleme aici (în Transilvania — n.r.), cum că unul e român, altul e ungur. Astea sunt povești, noi ne avem bine, trăim bine împreună”, a declarat Levi.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *