Un tânăr din Timișoara ar fi murit de epuizare, după 17 ore de muncă

Un tânăr a murit, luni seara, în timp ce lucra la repararea acoperișului unei case din Timișoara. Astfel, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Inspectoratul de Poliție Timiș au deschis anchete. El ar fi lucrat 17 de ore continuu.

Incidentul a avut loc, luni seara, când un tânăr de 28 de ani și-a pierdut viața, în timp ce lucra la un acoperș.

„Conform procedurilor, poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi încearcă să afle cum s-a produs incidentul. Tânărul a fost chemat de proprietara imobilului să îi repare acoperişul locuinţei, iar în timp ce acesta se afla pe acoperiş, se pare că i s-a făcut rău şi a murit. Femeia care a auzit cum tânărul s-a prăbuşit, a sunat imediat la numărul de urgenţe 112”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Ionuţ Sârbu, pentru News.ro.

Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a dechis o anchetă în acest caz. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, inspectorii cercetează dacă tânărul era asigurat când a urcat pe acoperişul casei şi dacă a muncit prea multe ore în acea zi.

Femeia care l-a angajat pe tânăr să îi repare acoperişul le-ar fi spus pompierilor sosiţi la intervenţie că atunci când bărbatul a sosit la ea, înainte să se urce pe casă, i-a spus că în ziua respectivă muncise deja 17 ore.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *