Unul dintre cei mai temuti asasini din Romania vrea sa iasa din inchisoare. Cand a fost eliberat in 2008 a ucis din nou

Marian Clita, temutul asasin al disidentului Gheorghe Ursu din beciurile fostei Securitati, face miercuri un pas spre libertate, fie ea si conditionata.

Clita ispaseste in prezent o alta condamnare primita in Danemarca dupa ce a omorat cu salbaticie o stewardesa norvegiana. Corespondentul ProTV Ovidiu Oanta vine cu toate detaliile de la Judecatoria Sectorului 4.

Clita a formulat o cerere de judecare in lipsa, astfel ca el nu a fost adus din Penitenciarul Jilava, fiind reprezentat de o avocata, care a aratat ca acesta nu a fost sanctionat disciplinar, ca a urmat mai multe cursuri de perfectionare si ca a fost recompensat de sapte ori cu pachet la locul de detentie. “Pedeapsa aplicata si-a atins scopul”, a spus avocata lui Marian Clita.

Procurorul de sedinta s-a opus liberarii conditionate si a invocat cazierul lui Marian Clita. Instanta a ramas in pronuntare, urmand sa stabileasca daca admite sau nu cererea lui Marian Clita de liberare conditionata.

Clita a petrecut 7 ani in inchisorile romanesti si a fost transferat recent la Penitenciarul Jilava. El a fost extradat din Danemarca, unde primise 14 ani de detentie, dupa crima comisa intr-un hotel din Copenhaga cu o cruzime si o bestialitate de nedescris. Dupa ce a asasinat-o pe stewardesa Vera Vildmyren, Clita a si talharit-o.Acum in varsta de 66 ani, Clita spera sa fie eliberat conditionat, deoarece a ispasit jumatate din pedeapsa.

De altfel, acest lucru s-a mai intamplat odata inainte de a ajunge in Danemarca: in 2008 a fost eliberat mai devreme dupa ce ispasise 8 ani din pedeapsa primita pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu. Clita sustinea atunci ca a comis crima din ordinul Securitatii.

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *