Ursul nu si-a vazut umbra, la Tmisoara; inseamna ca vine primavara

Iarna aceasta a fost una grea, cu perioade lungi de temperaturi scazute, cu ger mult si cu zapada putina. An de an, in data de 2 februarie, ca sa afle daca-i gata iarna, batranii urmaresc cerul.

Daca nu e soare, e de bine! Iar astazi soarele e fost scump la vedere! Meteorologii au anuntat o zi noroasa la Timisoara si in intreg judetul Timis.

Legenda spune ca in 2 februarie ursul iese din barlog sa faca putina miscare dupa iarna lunga in care a dormit si, daca e soare isi zareste umbra, se sperie si intra inapoi in vizuina, unde mai hiberneaza inca 40 de zile. Iar asta inseamna ca n-am scapat inca de iarna.

Cum azi in Banat pe cer sunt nori, e limpede: ursul, de la Gradina Zoologica, n-a putut sa-si vada… umbra. Asadar, e de asteptat ca primavara sa-si intre cat mai grabnic in drepturi.

Crestinii sarbatoresc in 2 februarie Intampinarea Domnului sau Stretenia, denumita popular Ziua Ursului.

La americani nu ursul da verdictul in aceasta zi, ci cartita. In data de 2 februarie, peste ocean se sarbatoreste Ziua Cartitei. Aceasta este asteptata sa iasa din vizuina si sa prevesteasca venirea primaverii. De altfel, americanii au facut si un film celebru despre Ziua Cartitei.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.