Vaporasele din Timișoara, in regim de agrement pana la transportul public

Aproape 6.000 de oameni s-au plimbat la sfârșit de săptămână cu vaporașele STPT, care au circulat în regim de agrement cu ocazia Zilei Timișoarei. Până când va putea fi pornit transportul public pe Bega, câte un vaporaș va naviga în fiecare zi, în continuare, în regim de agrement.

1.500 de oameni s-au plimbat vineri, 3 august, cu vaporașele orașului, în timp ce sâmbătă au călătorit cu ele 2.050, iar duminică 2.300. Până când ambarcațiunile vor circula în regim de transport public, așa cum se dorește de mai bine de doi ani, un vaporaș îi va plimba zilnic pe timișoreni în regim de agrement. Programul de circulație este 13-21, iar plimbările sunt gratuite. Îmbarcarea și debarcarea se vor efectua exclusiv la pontonul de lângă Parcul Alpinet, din zona Flora.

Pentru ca transportul public cu vaporașele pe Bega să poată porni, Administrația Canalului Navigabil Bega trebuie să pună la punct regulamentul de navigare și signalistica pe canal. Potrivit oficialilor STPT, primăria va cheltui aproape 200.000 de lei în fiecare lună pentru transportul de agrement, aceasta fiind „o facilitate oferită de Primăria Timișoara timișorenilor și turiștilor”.

Cele șapte vaporașe cumpărate de Primăria Timișoara cu aproape 2 milioane de euro așteaptă de mai bine de doi ani să fie pornit transportul public pe Bega. Biletele ar urma să coste 1 leu, dar primarul Nicolae Robu a anunțat că ar vrea să subvenționeze și aceste călătorii.

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *