Vârstnicii din Lugoj vor primi tichete sociale după reguli noi

Primăria Lugoj se pregăteşte să modifice metodologia de acordare a tichetelor sociale pentru persoane vârstnice, care au domiciliu pe raza municipiului. La solicitarea Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară (DASC), primarul Francisc Boldea a iniţiat un proiect de hotărâre care va fi supus la vot în următoare şedintă a Consiliului Local, prin care plafonul minim de venituri pentru un membru al familiei creşte de la 500 de lei la 600.

“Beneficiază de tichete sociale persoanele vârstnice care au domiciliul sau reședința pe raza municipiului Lugoj și care au realizat în luna anterioară depunerii cererii un venit de până la 600 lei, iar venitul pe membru de familie este de maxim 600 lei”, este reglementarea propusă de primarul Francisc Boldea.

Explicaţia măririi plafonului valoric este dată de către reprezentanţii DASC Lugoj. “Întrucât creşterea nivelului indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzută la art. 2 alin. 2 din  O.U.G. nr.2/2017, privind unele măsuri fiscal bugetare: începând cu 1 martie 2017, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, privind instituirea pensiei sociale minime garantate, este de 520 lei, situaţie ce conduce la faptul că multe persoane vârstnice nu ar mai putea beneficia de tichete sociale”, se arată în referatul DASC Lugoj.

Valoarea tichetelor este de 100 de lei, acestea putand fi folosite în aproape toate magazinele din oraş pentru alimente, materiale igienico-sanitare sau alte produse de primă necesitate. De tichetele sociale au beneficiat în medie, 110 persoane lună.

Tichetele sociale pot fi valorificate o singură dată, integral, în cursul lunii pentru care au fost eliberate şi cuprind date precum seria şi numărul tichetului, codul numeric personal al beneficiarului, numele şi prenumele acestuia.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *