Veşti bune! Începe semaforizarea ”Intersecției morții”, de pe drumul Tapiei

Intersecția dintre strada Ta­piei și centura ocolitoare a Lugojului, unde au avut loc nu mai puțin de 19 accidente rutiere soldate cu patru morți, plus multiple tam­po­nări, va fi în sfârșit se­­maforizată.

Luni, 11 aprilie, a avut loc ședința tehnică privind se­maforizarea de la in­ter­secția străzii Tapiei cu șo­seaua de centură, urmând ca lucrările să înceapă după Sărbătorile Pascale.

”Așa cum am mai spus, începem cu se­ma­fo­ri­zarea, urmând ca în ur­mătorii doi – trei ani să fie terminat și sensul gi­ra­toriu. Pentru semaforizare, firmele din zonă vor asigura aparatura, iar mu­ni­ci­pa­li­ta­tea va asi­gura mentenanța, drumurile pietonale și de asemenea va plăti energia electrică pentru cele șase se­mafoare”, ne-a declarat Fran­cisc Boldea, primarul municipiului Lu­goj.

După cum se știe, DN 6, adică centura de ocolire, nu aparține în prezent de Pri­mă­ria Municipiului Lugoj, ci de CNADR, prin Direcția Ju­de­țeană de Drumuri și Poduri Timiș.

”Noi nu pu­tem in­ter­veni decât de o par­te și de alta a centurii. Noi nu putem plăti se­ma­fo­ri­za­rea sau exe­cutarea sen­sului giratoriu, care intră în competența CNADR, dar sprijinim aceas­tă acțiune. Din acest motiv, am și inter­pe­lat-o pe doamna vi­ce­premier Sevil Shhaideh pentru o discuție la nivelul CNADR – sediul central, în vederea construirii unui sens gi­ra­toriu pe strada Tapiei”, a precizat edilul șef.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *