Vești despre polițistul tăiat cu sabia de un interlop

Poliţistul rănit ieri dimineaţă este în continuare stare foarte gravă. A fost operat, dar este în terapie intensivă, iar medicii se feresc să facă prognosticuri. Omul legii a fost tăiat cu o sabie în timpul unor percheziţii într-un dosar de trafic de droguri. Cel care l-a rănit este un recidivist.

Ofiţerul este intubat la Terapie Intensiva, sub supravegherea medicilor. Între timp, la Suceava a început o Ancheta, pentru a se vedea daca operatiunea a fost organizata conform legii. Procurorii au deschis dosar penal in rem in acest caz.

Deşi starea poliţistului e foarte gravă, ministrul Carmen Dan a precizat că, deocamdată, bărbatul nu are nevoie de donaţii de sânge. Colegii săi, însă, sunt pregătiţi să îi sară în ajutor.

Ciprian Sfichi a fost singurul dintre cei patru luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale care nu a avut casca pe cap în timpul misiunii din Rădăuţi. Din nefericire, a fost şi primul care a intrat în casa suspectului după ce a fost spartă uşa. Iar rănile pe care i le-a provocat individul cu sabia au fost foarte grave.

Ciprian Sfichi are 35 de ani, e căsătorit şi are doi copii. Lucrează în Poliţie de 12 ani şi provine dintr-o familie de oameni ai legii. Bărbatul care l-a atacat în timpul percheziţiilor e recidivist. Anul trecut, el a fost arestat tot pentru trafic de droguri. Însă, după patru luni, a fost eliberat sub control judiciar.

Oficialii Poliției Române au făcut mai multe precizări despre circumstanțele în care polițistul de la Suceava a fost rănit de un interlop cu sabia în timpul unei misiuni de percheziție.

La una dintre locuințele din Rădăuți unde au fost derulate perchezițiile de marți dimineața, au fost 4 polițiști și 4 luptători de la Serviciul Intervenții Speciale. În curtea suspectului erau 3 câini de luptă, dintre care unul era liber.

După ce s-a luat măsura de anihilare a câinelui, echipa de intervenții a ajuns la ușa locuinței. Acolo au somat proprietarul să deschidă, dar acesta nu a dat curs solicitării.

S-a recurs la pătrunderea cu mijloacele din dotare. Când ușa a cedat, din interior, din întuneric, un bărbat de 25 de ani a ripostat cu o sabie și l-a lovit pe unul dintre polițiști în cap și în brațul stâng cu care a încercat să pareze lovitura.

Oficialii au precizat că trei dintre polițiști aveau casca pe cap, însă cel lovit nu o purta la momentul incidentului.

“Trei dintre luptători purtau casca de protectie, colegul agresat nu o avea pe cap, deși o avea la dispoziție. Ca să ne asigurăm că i se acordă toate îngrijirile necesare, am trimis inclusiv la familie un psiholog”, au precizat oficialii din Interne.

Agentul lucrează de 12 ani în Poliție, face parte dintr-o familie de polițiști – tatăl său este polițist pensionar, iar fratele activează de asemenea în forțele MAI.

Victima agresiunii are 35 de ani și este tatăl a două fetițe de 3 și 5 ani.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *