VIDEO: 10 morți și 15 răniți, după ce o camionetă a lovit în plin trecătorii la Toronto.

10 oameni au murit și 15 au fost răniți ieri, la Toronto, după ce o camioneta a intrat în plin în pietoni. Șoferul a fugit, dar a fost arestat la scurt timp de poliție. Deocamdată nu se știu motivele acestui gest criminal deliberat, dar autoritățile canadiene par să excludă ipoteza unui atac terorist.

Incidentul s-a petrecut ieri,  la scurt timp după prânz, în zona de nord a orașului Toronto.

“Eram într-o cafenea, când am văzut o camionetă albă care a urcat pe trotuar şi auzeam oamenii cum strigă «opriţi maşina!». Şoferul nu a oprit şi a continuat să lovească oamenii”.

“Am văzut cum maşina a intrat în plin într-un bărbat care traversa, apoi a urcat pe trotuar şi a lovit alte persoane”.

Carnagiul s-a întins pe o distanță de aproape 2 kilometri. 10 oameni au murit și 15 au fost răniți.

 

Potrivit MAE, nu există informații că printre victime ar fi și cetățeni români.

La scurt timp după incident, poliția l-a arestat pe șofer, un tânăr de 25 de ani fără antecedente penale. Deocamdată nu se știu motivele gestului său, dar autoritățile par să excludă ipoteza unui act terorist.

Ralph Goodale, ministru pentru Siguranța Publică: “Pe baza tuturor informaţiilor pe care le avem până acum, nu pare să existe nicio legătură între acest incident şi ameninţările la adresa securităţii naţionale”.

Mark Saunders, șeful Poliției: “Trebuie să aflăm dacă mai sunt şi alte persoane implicate, sau dacă a acţionat de unul singur”.

Ancheta va fi de durată, a mai precizat șeful poliției, care a transmis un apel martorilor incidentului, dar și celor care îl cunosc pe suspect să ofere informații. Carnagiul s-a petrecut în timp ce la Toronto se află miniștrii de externe din G7, grupul celor mai dezvoltate națiuni ale lumii.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.