VIDEO: 50 de camioane au sărit în aer; cel puţin 22 de morţi, după o explozie lângă o uzină din China

50 de camioane au sărit în aer şi cel puţin 22 de persoane au fost ucise, iar alte 22 rănite, miercuri, într-o explozie urmată de un incendiu, în apropierea unei uzine chimice, în nordul Chinei, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Explozia a implicat aproximativ 50 de camioane, distruse de foc în apropierea uzinei grupului Hebei Shenghua Chemical în comuna Zhangjiakou, la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de Beijing, au precizat serviciile de comunicare ale oraşului pe reţeaua de socializare Weibo.

Răniţii au fost conduşi la spital, după deflagraţie, care a avut loc la ora locală 0.41 (marţi, 19.41, ora României), se arată într-un comunicat, în care nu se precizează cauza exploziei.

Carcase de camioane carbonizate, pe şosea

În fotografii difuzate de televiziunea publică CGTN pe contul de Twitter apar carcase de camioane carbonizate şi pompieri intervenind de-a lungul unui drum.

”Operaţiuni de căutare şi salvare şi o anchetă cu privire la cauzele accidentului sunt în curs”, au anunţat autorităţile.

Zhangjiakou, un important oraş, foarte extins, este unul dintre locurile selectate în vederea probelor Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă prevăzute de Beijing în 2022.

China a fost teatrul mai multor accidente industriale în ultimii ani. În iulie, o explozie într-o uzină chimică s-a soldat cu 19 morţi şi 12 răniţi în provincia Sichuan (sud-vest).

În 2015, o enormă explozie într-un depozit de produse chimice a omorât 165 de persoane în oraşul portuar Tianjin (nord), provocând o polemică pe tema cauzelor catastrofei şi a impactului ecologic al acesteia. Fostul primar al oraşului, care a condus comisia însărcinată cu gestionarea catastrofei a fost condamnat, anul trecut, la 12 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de corupţie.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.