VIDEO: Abandonat în România, vedetă în Anglia. Un căţel salvat de la moarte alină acum suferinţa bolnavilor

Abandonat, la un pas de moarte, un metis ciobănesc mioritic şi-a găsit stăpâni şi a primit o misiune specială peste hotare. Kratu a fost salvat de pe străzile din Cluj de o tânără, apoi adoptat de o familie din Anglia. Cu răbdare și multă dragoste, noua stăpână l-a dresat și l-a transformat într-un câine terapeut.

Kratu e acum un câine splendid, îndrăgostit de oameni, chiar dacă tot oamenii l-au aruncat în stradă când era doar un pui. Acum, când are patru ani, e asistentul lui Tess și o urmează pretutindeni:  zboară cu ea în avion și alină suferința bolnavilor. Participă şi la show-uri de televiziune.

“Kratu e un câine pentru terapie. Vizităm în special persoanele care suferă de demență. El poate face însă mai mult decât atât. E asistentul meu, e foarte calificat, poate călători, zboară cu mine peste tot. E foarte important pentru noi să venim in România, să arătăm oamenilor ce poate face un câine din România, cu antrenamentul potrivit”, spune Tess, proprietara lui Kratu.

Studenţii Facultăţii de Psihologie care au cursuri speciale de Psihologie Animală l-au cunoscut şi ei pe Kratu.

Tess și Kratu vor rămâne o vreme în România , vor să interacționeze și cu alți terapeuți care lucrează cu animalele. Iar Kratu  face ce știe mai bine: ajută oameni și iubește necondiționat.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.