Video: Apa cu spume la ecluza de la Uivar, in Timis. Garda de Mediu face verificari

Pe internet au apărut imagini cu ecluza de la Uivar unde apele sunt pline de spumă, iar cel care a filmat spune că miroase a detergent. Prefectul de Timiș a trimis la fața locului reprezentanții Gărzii de Mediu, care se deplasează acolo împreună cu reprezentanți ai Agenției de Mediu. Cei de la Administrația Bazinală de Apă Banat transmit că nu este nicio problemă.

În imaginile video postate pe internet se vede cum la ecluza de la Uivar, în Timiș, apele învolburate sunt pline de spumă. Cel care a realizat acest video spune că apa ar mirosi a detergent. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat au fost, duminică seară, la fața locului.

Prefectul de Timiș Eva Andreaș a solicitat reprezentanților Gărzii de Mediu să se deplaseze pentru a preleva probe. Aceștia merg acolo pentru a cerceta situația și spun că se află de duminică în dialog cu reprezentanții Apelor Române, care au făcut deja verificări. Reprezentanții Apelor Române spun că nu este nicio problemă și că este un fenomen normal, care nu are legătură cu poluarea.

„Nu este niciun fel de problemă din punctul nostru de vedere al Apelor. S-au luat probe și înainte de raportarea evenimentului și după. S-a creat prin scurgere spuma care cade de la barajul de la Uivar, care, în condiții atmosferice și de scurgere a apei, reprezintă o cantitate mai mare sau mai mică. În jurul căderii respective se creează acea spumă. Din toate analizele preluate de colegii mei nu sunt probleme din care putem spune că ar avea un caracter de poluare. Nu are de unde să miroase a detergent, asta ar însemna să fie tone de detergent deversate”, a spus Titu Bojin, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat.

„În data de 25.03.2018, în jurul orei 18:30, am fost anunţaţi prin apel la 112, despre poluarea râului Bega, în zona localității Uivar. La locul intervenției s-a deplasat o autospecială de intervenție cu doi subofițeri pentru o misiune de recunoaștere. De asemenea, au fost anunțate Garda de Mediu şi Apele Române Banat, instituții abilitate să intervină în astfel de situații”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

Poluare Bega – Ecluza Uivar

Posted by Alex Vancu on 25 Martie 2018

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *