VIDEO: Atac terorist în New York, nu departe de locul atentatelor de la 11 septembrie

Un nou atac terorist a lovit în inima New York-ului, nu departe de locul atentatelor de la 11 septembrie.

 

Un emigrant uzbec a intrat cu maşina pe o pistă de biciclişti din Manhattan, si cel puţin 8 persoane au murit, iar alte 11 au ajuns in grija medicilor. 4 dintre răniţi erau într-un autobuz şcolar lovit de atacator. Individul a fost împuşcat de un poliţist, iar acum este sub pază, la spital.

Atacul s-a petrecut în Lower Manhattan, nu departe de monumentul World Trade Center, într-o zonă cu şcoli şi clădiri rezidenţiale. Locul e preferat de biciclişti şi de cei care fac jogging şi era aglomerat având în vedere că, în 31 octombrie, New Yorkul găzduieşte mereu o uriaşă paradă de Halloween.

Atacatorul a ieşit cu maşina de pe carosabil şi a intrat în viteză pe pista de biciclişti, plină de oameni. A condus aproape un kilometru, apoi a lovit un autobuz şcolar şi s-a oprit. În urmă a rămas o scenă de coşmar.

“Am văzut o maşină câteva străzi mai jos care intră pe linia pentru biciclişti. Din nu ştiu ce motiv m-am îndreptat spre acel loc. Am văzut mai multe cadavre pe linia de biciclişti. A fost… Înspăimântător. Da, înspăimântător.”

Când maşina s-a oprit, atacatorul a coborât şi a început să alerge. Avea în mână două arme, iar unul dintre primii poliţişti care au ajuns la faţa locului a deschis focul şi l-a rănit în abdomen.

Împuşcăturile au sporit panică generală.

“Individul care a ieşit din maşină era rănit. S-a răspândit informaţia că era înarmat şi toată lumea a început să fugă. Eu am plecat spre Rockway Park şi am sunat la poliţie.”

“Am văzut un bărbat la pământ. Părea că a fost împuşcat. Lângă el era un alt bărbat care era arestat. Nu a opus rezistenţă. Era în genunchi, cu mâinile pe cap.”

Individul a fost arestat şi transportat sub pază la spital. Poliţiştii au găsit asupra lui două arme cu aer comprimat. Martorii au povestit că l-au auzit strigând “Allahu Akbar!”, atunci când a coborât din maşina închiriată.

Atacatorul a fost identificat de presa americană drept Sayfullo Saipov, în vârstă de 29 de ani, originar din Uzbekistan. Saipov a ajuns în Statele Unite în 2010 şi a locuit o perioadă în Florida, apoi s-a stabilit în New Jersey. Este căsătorit şi are trei copii.

O primă ipoteză este că bărbatul ar fi un aşa numit “lup singuratic”.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York: ”În momentul de faţă nu avem dovezi care să sugereze existenţa unui complot mai amplu, ci avem de-a face cu acţiunea unui singur individ care a vrut să provoace durere şi să facă rău.”

O femeie din Cincinnati, Ohio, contactată de Guardian și care s-a identificat ca fiind Dilfuza Iskhakova, a spus că Saipov a stat în casa ei timp de mai multe luni în urmă cu 6 ani, după ce a ajuns în Statele Unite din Uzbekistan.

”Părea un tip de treabă, nu vorbea foarte mult. Se ducea la muncă și apoi venea acasă. Lucra la un depozit”, a spus femeia, precizând că a pierdut contactul nu acesta.

”Tatăl lui îl cunoaște pe soțul ei și l-a trimis la noi pentru că nu cunoștea pe nimeni”, a mai spus ea.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *