VIDEO-Audieri maraton in dosarul vagoanelor vandute la fier vechi. Greii din conducerea CFR Marfa la DIICOT Timisoara!

Conducerea CFR Marfa a fost adusa de la Bucuresti la audieri la Timisoara, miercuri seara.

Insotiti de ofiteri DGA, mai multi dintre sefii companiei au ajuns in fata procurorilor DIICOT unde vor da seama in dosarul celor aproape 2.500 de vagoane vandute la fier vechi, la preturi subevaluate.

Alaturi de membrii conducerii CFR Marfa vor fi audiati si reprezentanti ai Bursei de Marfuri si ai societatii Remat Calarasi. La intrarea in sediul DIICOT, primii ajunsi au declarat ca nu stiu pentru ce au fost adusi.

Ultimul ajuns la sediul DIICOT Timisoara, in jurul orei 1.00, a fost Mihut Craciun, directorul CFR Marfa. A refuzat sa raspunda la vreo intrebare in timp ce cobora din masina DGA pentru a merge la intalnirea cu procurorii.

11 persoane au fost retinute pana la orele 21.00 in dosarul privind vanzarea la fier vechi a 2450 de vagoane de către CFR Marfa, la un pret subevaluat.

Este vorba despre conducerea comisiilor de casare, precum si despre membri ai conducerii sucursalei Timisoara a CFR Marfa, inclusiv directorul.

Cei 11 vor fi prezentati Tribunalului Timis pentru mandat de arestare pe 30 de zile.

 

Alte trei persoane au fost retinute, inainte de miezul noptii.

 

In urma audierilor care s-au desfasurat pe tot parcursul noptii, procurorii DIICOT au emis ordonante de retinere pentru 21 de persoane, intre care fostul director general al CFR Marfa Mihut Craciun.

 

 

 

 

Toate cele 21 de persoane retinute in acest dosar ar urma sa fie duse la Tribunalul Timis cu propunerea de arestare preventiva pentru constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul depaseste 6 milioane de euro.

In cursul diminetii de miercuri, au avut loc 63 de perchezitii in 8 judete, intre care si Timis.

sursa: opiniatimisoarei.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *