VIDEO-Audieri pe banda rulanta, la DIICOT Timisoara, in dosarul vanzarii de vagoane CFR la fier vechi!

40 de persoane sunt aduse la audieri la sediul DIICOT Timisoara, dupa perchezitiile desfasurate in 8 judete in cazul vanzarii de vagoane de tren de la CFR.

 

 

 

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul depaseste 6 milioane de euro. O grupare uriasa ar fi subevaluat 2.450 de vagoane destinate casarii, iar acestea au ajuns la o firma de colectare a fierului vechi din Calarasi.

Subevaluarea s-a efectuat prin ofertarea pe Bursa de Marfuri Bucuresti, in baza unei proceduri de licitatie deschisa a 2.450 de vagoane pe roti, la pret de fier vechi, desi, in conformitate cu standardele in materie, deseurile metalice provenite din casarea materialului rulant se incadrau in categoria “deseu fier vechi greu” si “deseu fier vechi special” (otel), categorii de deseuri cu o valoare de piata net superioara. Pretul de achizitie a fost de 120 de euro per tona de fier vechi, in conditiile in care pretul mediu practicat pentru “deseu fier vechi greu” era de 175,88 euro per tona, iar pentru “deseu fier vechi special” (otel) era de 218,90 euro per tona.

Astfel, cei in cauza ar fi realizat practic o subevaluare a bunurilor cu 82,42% in cazul “deseurilor fier vechi special” (otel) si cu 46,56% in cazul “deseurilor fier vechi greu”.

Prejudiciul cauzat societatii de transport prin activitatea infractionala este de 6.313.748 de euro, mai spun procurorii DIICOT.

Cele 2450 de vagoane supuse casarii insumeaza cantitatile de 35.002,12 tone de otel si 16.584,50 tone de fier vechi greu.

La sediul DIICOT au inceput sa fie adusi cei cercetati. La intrare, majoritatea au declarat ca nu au habar de ce sunt chemati.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.