VIDEO: Bani mai mulți pentru parlamentari. Salariile deputaților cresc cu peste 800 de lei

Noul an vine cu vești bune pentru parlamentari: cam 850 de lei în plus la indemnizație ca urmare a aplicării legii salarizării. Întrebați de jurnaliști dacă au primit bani în plus azi, în zi de salariu, mai toți au dat din colț în colț. Cei de la USR au venit și cu o idee de proiect de lege: orice creștere de indemnizație a parlamentarilor să se aplice din legislatura următoare. Creșterea veniturilor pentru parlamentari vine pe fondul protestelor anunțate de sindicaliști, care spun că bugetarilor le-au scăzut lefurile.

Întrebările jurnaliștilor despre creșterea indemnizațiilor  i-au cam stânjenit pe senatori și deputați. Totuși, calculele arată clar.

După majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie, un deputat de exemplu, care nu are nicio funcție încasează o indemnizație de aproape 10 mii de lei lunar. La această sumă se adaugă diurna și suma forfetară, astfel încât să aibă toate condițiile pentru a-și îndeplini mandatul cât mai bine.

Dacă atunci când vine vorba de majorarea indemnizațiilor parlamentarii au fost aproape monisilabici, limbile s-au dezlegat pe teme colaterale

Potrivit legii, și ceilalți demnitari vor beneficia de salarii majorate. Președintele va avea peste 13 mii de lei, premierul peste 12.700, iar un ministru peste 11.500 de lei.

Între timp, ceilalți bugetari amenință cu proteste și spun că salariile le-au scăzut. Cadrele didactice, polițiștii sau funcționarii sunt hotărâți să iasă în stradă.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.