VIDEO: Cel puțin 13 persoane rănite în explozia unui iaht în nordul Germaniei

Cel puţin 13 persoane, inclusiv mai mulţi pompieri, au fost răniţi în urma exploziei unui iaht ancorat în portul Minden din nordul Germaniei, a anunţat poliţia, care a precizat că nu este clară cauza deflagraţiei, însă informaţiile disponibile indică faptul că bateria ambarcaţiunii ar fi explodat.

Pompierii au fost chemați pentru a stinge un incendiu la bordul unui iaht, moment în care acesta a explodat, a precizat un purtător de cuvânt al poliției.

‘Pompierii tocmai traversau pasarela cu măști de oxigen când a avut loc o explozie teribilă. Șase dintre ei au suferit răni serioase. Unul este în stare critică’, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cauza incendiului este deocamdată neclară, însă poliția suspectează că a explodat bateria ambarcațiunii, de la căldura provocată de incendiu.

Un polițist ce stătea pe ponton a fost de asemenea grav rănit de suflul exploziei, care a aruncat iahtul la câțiva metri în aer, iar polițistul a fost aruncat în apă.

Purtătorul de cuvânt a declarat de asemenea că doi trecători, despre care inițial se credea că au fost aruncați de suflul exploziei în apă, au luat legătura între timp cu echipele de salvare și au spus că nu au fost răniți. Anterior, scafandri și un elicopter al poliției desfășuraseră căutări pentru a-i găsi.

O mașină parcată în apropiere a fost de asemenea distrusă și alte două ambarcațiuni au fost avariate.

Paguba totală se ridică la circa 500.000 de euro, a precizat purtătorul de cuvânt.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *