VIDEO: Cel puțin 68 de morți, într-o închisoare din Venezuela, după o încercare de evadare în masă

Cel puţin 68 de oameni au murit la o închisoare din Venezuela, după ce deţinuţii s-au revoltat şi totul a degenerat într-un incendiu. Sute de rude au înconjurat centrul de detenţie şi au organizat propriul protest.

BBC afirmă că deţinuţii au dat foc mai multor saltele, într-o încercare de evadare în masă. Imediat a început confruntarea cu gardienii. Detalii oficiale nu se ştiu – dar zvonurile au ajuns imediat la rude, care au denunţat abuzurile din închisoare.

Mama unui deținut: “Nu ştiu dacă fiul meu e viu sau mort. Nu ştiu, pentru că nu îmi spun nimic. De un an fiul meu e în închisoare,îl iau gardienii şi îl bat!”

Poliţia a folosit gaze lacrimogene ca să-i disperseze pe manifestanţi. Autorităţile spun că tocmai din respect pentru familiile victimelor, nu vor să dea informaţii preliminare sau incomplete despre ce s-a întmplat în închisoare.

Ruda unui deținut: “Mulţi sunt încă vii, dar sunt şi mulţi morţi, iar supravieţuitorii se sufocă înăuntru. Trebuie să îi lase să iasă, mor acolo. Au nevoie de oxigen. Lăsaţi-i afară!”

Închisoarea din statul venezuelean Carabobo este supra-aglomerată, ca toate centrele de detenţie din ţară. Venezuela se confruntă cu o criză adâncă, inflaţie care depăşeşte 4 mii la sută. Nu se găsesc alimentele de bază, multe produse sunt raţionalizate, în condiţiile în care ţara are cele mai mari rezerve de petrol din lume.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *