VIDEO: Clanurile romilor din Lugoj, cercetate într-un dosar de șantaj și uz de armă letală

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale și ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliţia Română au efectuat 12 percheziţii domiciliare la Lugoj, la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni la regimul armelor. În activităţi au fost angrenaţi luptători S.I.A.S. din cadrul I.G.P.R..

Patru dintre romii din Lugoj, vizați de perchezițiile polițiștilor, au fost duși la audieri. În casele lor au fost găsite mai multe arme care au fost ridicate de oamenii legii. Aceștia sunt cercetați într-un dosar privind uzul de armă și șantajul, fapte ce ar fi fost comise asupra altor familii de romi din Lugoj.

 

Vara trecută municipiul de pe Timiș a fost teatru de război pentru clanurile de romi. În mai multe situații romii s-au încăierat și au fost trase chiar și focuri de arme.

La vremea respectivă polițiștii au reușit să liniștească lucrurile fără să apară victime, însă mai multe familii de romi s-au plâns că cei din clanul Căldăraș le cer taxe de protecție și îi amenință cu moarte în caz că nu achită sumele solicitate.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *