VIDEO: Conflict între Președinție și Guvern. Klaus Iohannis îi solicită demisia premierului Dăncilă

Conflict deschis între președintele României și șeful Guvernului! Klaus Iohannis a declarat că retrage încrederea pe care i-a acordat-o premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu mai face faţă poziţiei de prim-ministru.

Presedintele Klaus Iohannis face declaratii de presa, dupa ce premierul Viorica Dancila a anuntat ca nu mai vine la Cotroceni. DETALII aici –> https://goo.gl/wNo8QB

Publicată de StirileProTV pe 27 Aprilie 2018

Sinteza declarațiilor președintelui Klaus Iohannis:

– Ar fi trebuit să am o întâlnire la ora 11:00 cu doamna Dăncilă. Acea întâlnire nu s-a mai ținut, dar nu are nicio importanță, pentru că oricum am intenționat să comunic astăzi românilor. Întâlnirea urma să aibă ca temă centrală conflictul dintre Guvern și PSD pe de-o parte și BNR de cealaltă parte.

– Asupra acestor chestiuni m-am mai exprimat și vreau să repet 2 lucruri. Rolul BNR este foarte clar și calitatea principală este independența ei față de voința politică, față de Guvern și alte autorități. Este foarte clar că PSD pune sub semnul întrebării această independență. S-a văzut din unele declarați ale reprezentanților PSD-ului și mă îngrijorează. BNR nu poate să fie acaparat de PSD, BNR trebuie să fie independent.

– Am dorit să mediez între ei. Doamna Dăncilă nu a înțeles acest lucru. Săptămâna trecută în uvern s-a discutat un document secret, un memorandum. Asta a fost o mare greșeală, Dacă discutăm de politică externă trebuia să fie la consulat președintele, lucru care nu s-a întâmplat. În Constituție se statuează și se știe că este nevoie în interesul României de o consultare instituțională între premier și președinte, că este nevoie în interesul României, nu a cuiva particular, ca instituțiile publice să colaboreze. Aceste nevoi nu au fost înțelese de doamna Dăncilă.

– În ianuarie, doamna Dăncilă zicea așa: jur să respect Consituia și legile țării, să apăr democrația, suveranitatea, independența și unitatea teritorială a României. Este jurământul pe care îl depunem noi. Asta înseamnă și că se respectă principiul colaborării loiale.

– Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la partid.

–  Având în vedera acestea, eu retrag încrederea acordată doamnei Dăncilă.

– Pot să trag o concluzie, doamna Dăncilă nu face față poziției de prim-ministru a României și transformă Guvernul într-o vulnerabilitate. Solicit demisia doamnei Dăncilă din funcția de prim-ministru a României.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.