VIDEO: Constructorul isi continua activitatea pe lotul 4 din autostrada Lugoj–Deva

Pasajele de pe lotul 4 din autostrada Lugoj–Deva sunt în aceste zile în prim-planul activității desfășurate de antreprenorul care se ocupă de construcția acestui tronson de drum rapid. De asemenea, se lucrează și la cea mai dificilă porțiune, la dealul cu lilieci.

Activitatea desfășurată pe șantierul lotului 4 din Lugoj – Deva a continuat în aceste zile în ciuda ploilor abundente din ultima perioadă. Au fost câteva puncte asupra cărora a insistat societatea de construcții. Primul dintre acestea a fost reprezentat de lucrările de la pasaje: montare grinzi, montare predale, armare placă, realizare grindă parapet, aplicarea hidroizolației, dispozitive de acoperire a rostului de dilatație. De asemenea, au continuat lucrările la canalele de scurgere a apelor, și cele pentru siguranță rutieră, mai precis montarea de panouri fonice și parapet de protecție. Un alt punct din proiect este consolidarea versantului Șoimuș, aici se realizează ziduri de sprijin și se montează plase de ancorare, de asemenea se efectuează lucrările pentru finalizarea Centrului de Întreținere și Coordonare de la Șoimuș.

Licitația de desemnare a constructorului pentru lotul 4 a avut loc în 2013, acesta fiind adjudecat pentru suma de 419 milioane de lei. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în mai 2016. Lungimea tronsonului este puțin peste 22 de kilometri și face legătura între nodul de la Ilia și cel de la Șoimuș, acolo unde începe autostrada Deva – Orăștie.

Șantier A1 Lugoj-Deva, Lotul 4 – 11 iulie 2018

În șantierul Lotului 4 #A1 Lugoj – Deva (Șoimuș – Ilia), în această săptămână, au continuat ploile, dar și lucrările, antreprenorul menținând ritmul din această vară și concentrându-se mai mult pe lucrările la pasaje (montare grinzi, montare predale, armare placă, realizare grindă parapet, aplicarea hidroizolației, dispozitive de acoperire a rostului de dilatație). De asemenea, au continuat lucrările de scurgere a apelor, siguranță rutieră (montare panouri fonice și parapet de protecție), consolidarea versantului Şoimuş (ziduri de sprijin, plase ancorate), precum și lucrările la centru de întreținere Şoimuş.

Publicată de DRDP Timişoara pe Miercuri, 11 Iulie 2018

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.