VIDEO/ Convoi militar american intr-un oras din vestul tarii

Un convoi format din zeci de vehicule militare americane, însoțit și de elicoptere de luptă, a poposit în Arad, în urma celei mai mari aplicații NATO din 2017.

Un convoi militar care a traversat Aradul joi dimineață a atras privirile celor aflați în trafic. Zeci de vehicule blindate au intrat în cele din urmă în Cetatea Aradului, în timp ce orașul a fost survolat de elicoptere de luptă, care au aterizat la aeroport.

Reprezentanții Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu”, aflat în Cetatea Aradului, au spus că este vorba de un convoi american, care a poposit în oraș pentru o zi, înainte de a părăsi România. Asta în condițiile în care Aradul a fost stabilit ca centru de suport pentru militarii străini care au participat la cea mai mare aplicație NATO din 2017, desfășurată în ultimele trei săptămâni în localitatea Cincu, din județul Brașov.

Peste 4.000 de soldați

Conform Ministerului Apărării Naționale, peste patru mii de soldați din nouă state, având aproximativ cinci sute de mijloace tehnice, au fost prezenți în județul Brașov, pentru exercițiul „Noble Jump 2017”. Planul exerciţiului a fost stabilit la summit-ul din 2014, din Ţara Galilor. În cadrul aceluiaşi summit s-a decis înfiinţarea pe teritoriul României a două comandamente: Unitatea de Integrare a Forţelor NATO şi Comandamentul Multinaţional de Divizie.

Noble Jump 2017 a fost un exerciţiu cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli. Exerciţiul a testat capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei, în Bulgaria şi România.

sursa: aradon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *