VIDEO: Cum a devenit hotelul Ritz din Riad cea mai luxoasă închisoare din lume.

Hotelul Ritz-Carlton din capitala saudită Riad a găzduit, de-a lungul celor șase ani de când funcționează, miliardari, șefi de stat și membri ai familiei regale din Arabia Saudită.

În contextul în care foști membri ai Guvernului, oameni importanți de afaceri și mai mulți prinți saudiți au fost plasați în detenție în acest hotel de cinci stele, Ritz-Carlton pare să fi devenit cea mai luxoasă închisoare din lume, scrie New York Times. 

Într-un filmuleț care parte să fi fost filmat luni, într-una dintre sălile hotelului, pot fi văzuți oameni care stau pe pături colorate și decorate cu motive florale, în timp ce sunt supravegheați de persoane înarmate cu ceea ce par a fi arme militare americane.

Aceeași încăpere surprinsă în filmuleț a găzduit, în luna mai, o recepție pentru președintele american Donald Trump. Și predecesorul său, Barack Obama, a fost cazat la hotelul Ritz din Riad, în 2014. Sala în care au fost surprinse imaginile poate găzdui până la 2.000 de prsoane.

Într-un mesaj postat, luni, pe site-ul hotelului, se precizează: „Din motive neprevăzute, au fost deconectate liniile de telefonie și internet ale hotelului”.

11 prinți saudiți, reținuți

Arabia Saudită a fost zguduită de un scandal de corupție, sâmbătă noaptea fiind arestate zeci de persoane, între care 11 prinți. Potrivit oficialilor americani, până luni, autoritățile identificaseră aproximativ 500 de persoane care au legături cu această anchetă.

Tot luni, procurorul general al Arabiei Saudite, șeicul Saud al-Mujeb, a precizat că persoanele reținute sunt interogate, iar ancheta se desfășoară în secret, pentru a proteja integritatea procedurii și pentru a se asigura că suspecții nu vor scăpa de anchetă datorită statutului lor social.

Pe de altă parte, sunt voci care susțin că această mișcare ar fi, de fapt, o strategie care să asigure consolidarea puterii prințului Mohammed bin Salman.

Astfel, prinții saudiți reținuți au interdicție de a părăsi țara, ceea ce reprezintă o lovitură pentru elitele care sunt obișnuite să se plimbe cu avioanele personale la Paris, Londra sau New York.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *