VIDEO: Cutremur in Italia. Moment emoţionant în care un bebeluş de 6 luni este scos de sub dărâmături

Seismul din Ischia, de patru grade pe scara Richter, a lăsat în urmă doi morţi şi cel puţin 39 de răniţi. Pompierii au depus eforturi supraomeneşti pentru a salva orice om prins sub dărâmături. 

Un material video suprinde momentul în care un bebeluş de 6 luni este scos teafăr, la suprafaţă, de către pompieri. Cel mic este întâmpinat cu aplauze.

Seismul a provocat pagube semnificative, pentru că s-a produs la o adâncime de numai 10 kilometri. Presa italiană afirmă că biserica din localitatea Casamicciola a fost distrusă, iar un spital a fost evacuat din cauza numeroaselor crăpături apărute în zidurile clădirii.

De altfel, numeroase case s-au prăbuşit, iar printre dărâmături nu este exclus să se afle şi alte victime. Autorităţile au declanşat alterta de gradul zero, iar salvatorii continuă şi la această oră operaţiunile de salvare. Între timp, sute de oameni și-au părăsit locuințele și şi-au petrecut noaptea în stradă, de teama unor noi replici.

Zona în care s-a produs cutremurul a mai fost lovită de un seism devastator în 1883. Pe 28 iulie, peste 2 mii de oameni şi-au pierdut viaţa în cutremurul care a devastat sudul Italiei.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *