VIDEO: Dăncilă, GAFĂ după GAFĂ în şedinţa de Guvern; IMUNOGLOBULINA pune probleme și premierului!

Imunoglobulina pune probleme nu doar întregului sistem de sănătate, ci şi premierului Viorica Dăncilă.

Oricât s-a chinuit, prim-ministrul nu a reuşit nici măcar o dată să pronunţe corect substanţa care se află în aceste zile în centrul unui adevărat scandal. Dacă iniţial premierul vorbea despre imunoglobină, în loc de imunoglobulină, s-au auzit şi forme ca imunoglobilă.

Ședința Guvernului României din 7 martie 2018

Ședința Guvernului României din 7 martie 2018 (via privesc.eu) #stiripesurse #live

Posted by stiripesurse.ro on 7 Martie 2018

“O altă problemă la care vreau să mă refer este declanşarea mecanismului european de protecţie civilă. Şi mă refer la imunoglobină. Zilele trecute am dat acceptul doamnei ministru al Sănătăţii zilele trecute pentru declanşarea mecanismului de protecţie civilă din cauza lipsei de imunoglobilă din spitale. Impactul asupra vieţii pacienţilor diagnosticaţi cu imunodeficienţe primari, boli autoimune, ar fi foarte mare. În ultimul an s-a înregistrat o lipsa acută a imunoglobinei, situaţia va fi finalizată în sfârşit.

Este o soluţie pe care o putem rezolva pe termen scurt. Demersurile pentru achiziţionarea imunoglobinei vor fi derulate de acum înainte de compania natională Unifarm SA, care va acoperi şi costurile aferente.

Vă reamintesc că discontinuităţile în aprovizionarea cu imunoglobină au fost generate de retragerea de pe piaţă a producătorilor, care asigurau 80% din necesar, iar în ciuda eforturilor făcute de ministerul Sănătăţii, criza de imunoglobină a continuat.”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *